Lördagsbestyr

Lördagsbestyr

Vaknade tidigt idag och tog en långmorgon i soffan. Så skönt att Vira börjar bli så stor nu att hon både vill och kan leka mer med Andres. Två pigga barn kan nu roa sig själva medan två trötta föräldrar badar sina inre organ i kaffe 😁

   
 
Anders är verkligen världens gulligaste Storebror, i morse satt han exempelvis och läste saga för Vira inne på sitt rum och lagade pannkakor på sin spis 😍
Vira däremot är inne i ”ajaj-fasen” allt som är Ajaj roar henne kungligt. Dock avslöjar hon sig själv varje gång hon är på väg att göra något hon inte får genom att gurgelskratta och galoppkrypa mot målet som en väldigt söt liten ponnyhäst😄

Här har jag tagit henne på bar gärning idag när hon försökte ta sig upp för trappan och på väg in till det lilla hemliga trapprummet (där Anders har alla småprylar som inte Vira får leka med).

   
 
Planen för dagen var att få tag på ett par höstskor till Anders och kanske köpa bokstavspussel då intresset för bokstäver nu är stort! (Har även köpt hem den här fina bokstavstavlan av Jessica Kurki som snart ska hitta en plats i Anders rum)

  
(Den och fler fina illustrationer finns att hitta här)

   
 
Skoshoppingen gick över förväntan bra (brukar annars vara stora konflikter kring huruvida vi inte borde köpa glittriga röda skor eller dylikt istället för praktiska utomhus skor). Men så praktiserade vi också en klassisk mutningsmetod med glass och Musse Pigg- duplo efter skoaffären (what ever works liksom 😁).

Leksaksaffären gick också smidigt (trots många frestelser) 

  
Hemma tyckte Vira att det var så kul med de nya leksakerna och att farmor kom förbi på ett besök att hon vägrade eftermiddagssömnen ( så nu blir det en spännande kväll …) 

   
  

Till middag gjorde vi kanske världens godaste macka (i alla fall om man gillar chili och koriander). Banh Mi (recept här) 😋

  
 
Sitter nu mätt och belåten framför barnprogrammen och funderar på vad vi ska ha för lampor i vardagsrumsfönstret (mörkt ute, barnprogram på tv, vad ska man annars göra? ). Inte så förtjust i en massa sladdar Osv. Så hittade jag den här briljanta idén av Elaine Eksvärd om att sätta led-list på gardinlisten. Tåls att tänka på! 

  
Skulle det funka här tro? (OBS!gammal bild då jag inte orkade resa mig och ta en ny, vi har alltså inte påskris i september 😄) 

/Frida 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s